26. 12. 2012.

O NAMA



Aikido savez Fedracije Bosne i Hercegovine osnovan je 24.03.2013. godine, na osnivačkoj Skupštini u Sarajevu, na kojoj su bili prisutni predstavnici klubova iz Sarajeva, Tuzle, Bugojna, Visokog i Živinica. Za sada u svom sastavu okuplja šest aikido klubova koji djeluju u četiri Kantona Federacije Bosne i Hercegovine.  
Savez je nastao udruživanjem Aikido klubova u cilju uspješnijeg rješavanja pitanja vezanih za razvoj i napredak Aikido borilačke vještine u Bosni i Hercegovini, međusobnog pomaganja, razmjene iskustava i potrebe povezivanja sa drugim sličnim organizacijama i udruženjima, u ili van Bosne i Hercegovine. 

Aikido savez Federacije Bosne i Hercegovine je nevladina, nezavisna, dobrovoljna i vanstranačka organizacija osnovana radi unaprijeđenja i ostvarivanja zajedničkih interesa i ciljeva članova saveza, u skladu sa Zakonom. Savez je osnovan kao neprofitabilna organizacija koja svoju djelatnost obavlja na načelima nepristrasnosti, nezavisnosti i dobrovoljnosti i čija osnovna svrha nije sticanje dobiti. 

Federalno ministarstvo kulture i sporta izdalo je odobrenje (broj: 04-40-10-3229-1/13) kojim se dopušta formiranje i registracija Aikido saveza Federacije Bosne i Hercegovine kao i odobrenje za korištenja imena Federacija Bosne i Hercegovine u imenu saveza. Nakon čega je  Federalno ministarstvo pravde izdalo je rješenje o registraciji saveza (broj: 03-05-2-554/13), upis je izvršen u Registar Federalnog ministarstva pravde pod registarskim brojem 1530, knjiga II. 
Federalno ministarstvo finansija - porezna uprava Fedearcije BiH, izdala je identifikacioni broj: 4201924880007.    


Kontakt informacije:

GSM: 061-769-454



POSJETITE I NAŠE OSTALE ADRESE :

http://aikidobih.webs.com
www.facebook.com/aikidosavezbih
https://www.youtube.com/aikidosavez